Gemiste kans erkenning Bob Pinedo

C4068F4D-ECB6-4C42-AD3C-CBFC11695732

Een gemiste kans. Dit nadat gelezen te hebben dat het nieuwe ziekenhuis omgedoopt zal worden tot Curaçao Medical Center. Geen vermelding van de van lokale bodem en door de  internationale gemeenschap erkende oncoloog en hoogleraar, Bob Pinedo. Het voorstel om het nieuwe ziekenhuis naar Bob Pinedo te noemen lanceerde ik destijds als statenlid in 2015.

Nadat de Staten de begroting van 2016 had goedgekeurd, werd een motie gepresenteerd waarin de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur werd geinstrueerd om een fors bedrag te geven aan Fundashon Prevenshon -de door Bob Pinedo opgerichte instelling die preventief onderzoek doet naar borst- en baarmoederhalskanker- om die in leven te houden. Voordat de motie werd ingediend, heb ik gelobbyd om in die motie ook de steunbetuiging van de Staten op te nemen om het nieuwe ziekenhuis naar Bob Pinedo te vernoemen.

Jammer werd het snel duidelijk dat de Leden der Staten er toentertijd daar anders over dachten. Tenminste éen van de coalitie partners alsmede éen oppositie fractie waren tegen dit voorstel. Het voorstel om het ziekenhuis naar Bob Pinedo te vernoemen moest worden losgelaten om zo de financiële steun aan de Stichting niet in gevaar te brengen. Wel heb ik tijdens de stemmotivering  van de motie mijn voorstel onderbouwd om het ziekenhuis naar Bob Pidedo te vernoemen.

Het blijft me verbazen hoe keer op keer we op Curaçao mensen van lokale bodem die met bloed, zweet en tranen hun potentieel hebben bereikt en zelfs zoals in het geval van Bob Pinedo, door de internationale gemeenschap op zijn vakgebied wordt geprezen en erkend, door afgunst en frustratie onder onze eigen mensen, deze mensen afbreken, tegenwerken en niets gunnen. Hoe komen wij in hemelsnaam zo vooruit?

Alex Rosaria

Ulaanbaatar, Mongolia

Author: alexdavidrosaria

Alex Rosaria is from Curaçao. He has a MBA from University of Iowa. He was Member of Parliament, Minister of Economic Affairs, State Secretary of Finance and United Nations Development Programme Officer in Africa and Central America. He is an independent consultant active in Asia and the Pacific.

2 thoughts on “Gemiste kans erkenning Bob Pinedo”

  1. En zo blijven we eeuwenlang doormodderen. Hier valt niets tegen te beginnen. Ook al komen wij met duizend campagnes en motiveringssessies, het zal nooit maar dan ook nooit iets opleveren. Wij zitten. vastgeroest en gebeiteld in onze afbreek- en karaktermoord mentaliteit. Biba Korsou?

    Like

    1. I t’esaki ta e kos ku mas ta resaltá ora mi ta afó: e gana/motivashon pa traha, lucha pa bai dilanti. Muchu hende ta preferá ‘hang’ na tokonan Chines, pis tur muhé ku pasa en bes di bai traha. Ta hopi kupo di trabou tin den horeca.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: