Walgelijk het ‘shamen’ van mensen die eten geven aan straathonden

Honden zijn huisdieren en zijn van ons afhankelijk. Ze horen niet thuis op straat. Foto: Tiara, onze lieve Bichon Frisé (2004-2019)

Uitspraak op de radio van iemand die zich beschouwt als een door god gegeven dierenkenner- en liefhebber: “Mensen die straathonden eten geven zijn verantwoordelijk voor het steeds groter worden van het leger van straathonden”. Deze stelling is absurd en lijkt te komen uit de koker van diegenen die opgeroepen hebben om dieren van de straat te halen en af te slachten. Dit ‘shamen‘ van de mensen die uit goedheid voor levende schepsels iets doen, is walgelijk. U zou ook hebben waargenomen dat er steeds meer groepen mensen -ondermeer lokalen- zijn met een gevoel van compassie die meedoen om deze dieren een kans te geven. De groei in populatie van straathonden wordt veroorzaakt door gebrek aan sterilisatie. Deze groei wordt veroorzaakt door onverantwoordelijke en gewetenloze mensen die hun honden niet meer thuis willen hebben en deze aan hun lot op straat overlaten. Straathonden komen niet uit de vrije natuur en mondi, velen waren ooit huisdieren. Straathonden worden niet talrijker door hen eten, water en liefde te geven. Trouwens, sommige groepen die deze dieren eten geven, zorgen ook voor het laten steriliseren van straathonden. De grote expert had beter kunnen praten van sterilisatie en educatie.

Willemstad, Curaçao

Alex Rosaria als oud-Statenlid was initiatiefnemer voor het Dierenwelzijn wetgeving in 2013

Advertisement

Author: alexdavidrosaria

Alex Rosaria is from Curaçao. He has a MBA from University of Iowa. He was Member of Parliament, Minister of Economic Affairs, State Secretary of Finance and United Nations Development Programme Officer in Africa and Central America. He is an independent consultant active in Asia and the Pacific.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: